top of page

Vannmelon - proppfull av antioksidanter


Hvis du synes vannmelon er godt, men bare verdt å spise litt i ny og ne, er det på tide å tenke nytt!

Vannmelon er en helt fantastisk frukt. Her er en liten liste over ting vi vedder på at du ikke visste om vannmelon og oppskrift på en nydelig Mocktail med vannmelom som passer perfekt i sommervarmen.

Les videre!1. Vannmelon er rik på antioksidanter

Vannmeloner er fulle av antioksidanter og andre viktige næringsstoffer, inkludert tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folsyre, pantotensyre, magnesium, fosfor, kalium, sink, kobber, mangan, selen, kolin og betain. Ja, som du kan se, er dette en veldig næringsrik frukt!

Det er også fenoliske forbindelser i vannmelon, som flavonoider, karotenoider og triterpenoider. Hva betyr dette for deg, din hengivne vannmelon-spiser? Det betyr at du får noen flotte naturlige anti-inflammatoriske og antioksidanter helsemessige fordeler hver gang du tar en skive.

Hvis du kan se innsiden, anbefaler vi å velge eksemplarer med rosa og rødlig kjøtt fremfor lysere farger. Vannmelon inneholder lykopen, som hemmer mange inflammatoriske prosesser og jobber sammen med kroppen din for å bekjempe sykdom og fremme helings-prosessen. Studier har vist at dersom du oppbevarer melonen i kjøleskapet ved 2 grader i 48 timer, er det ingen fare for at lykopenen ødelegges. Du kan lagre den slik i opptil syv dager for best resultat.

Vannmelon inneholder også en stor mengde vitamin C, som er naturlig bra for huden din, din generelle helse og energinivået ditt. Den har også en anti-aldringseffekt.

Citrullin er en av aminosyrene som finnes i denne fantastiske frukten. Den har fått mye oppmerksomhet fra forskere nylig fordi den omdannes til arginin i nyrene, som gir næring til kroppen og senker blodtrykket. Citrullin kan også motvirke opphopning av fett i kroppen, noe som bidrar til å forebygge fedme og overvekt. Enestående effekter!


2. Holder deg mett

Det høye vanninnholdet og den subtile smaken av vannmelon gjør at du kan spise mye på en gang. Samtidig metter det virkelig! Kroppen absorberer det energigivende vannet i frukten og omdanner det umiddelbart. Den skyller blæren og nyrene rene og gir deg en fantastisk glød. Du

kan imidlertid oppleve at du må gå på toalettet oftere. Vannmelon har en vanndrivende effekt som motvirker vannansamling i kroppen.


3. Bra for hjertet

Ny forskning har vist at vannmelon kan redusere risikoen for hjerteproblemer . I en studie fra 2014 ble overvektige voksne gitt vannmelon hver dag, og som et resultat falt blodtrykket deres kraftig. Resultatene tyder på at vannmelon støtter hjertet når folk utsettes for stressende situasjoner. Citrullin er aminosyren vi har å takke for disse fantastiske effektene. Nitrogenoksid produseres av arginin, som hjelper oss å opprettholde sunne blodårer og normalt blodtrykk. Lykopen, vitamin C og A gir antioksidanter som trengs for å bli kvitt skadelige frie radikaler. Det er hjertets drøm som går i oppfyllelse – en perfekt frukt å inkludere i kostholdet til mennesker i alle aldre!

4. Forebygger kramper

Vannmelon – som agurker – har vist seg å lindre menstruasjonssmerter . Siden begge disse matvarene er vanndrivende, skyller de ut giftstoffer og avfallsstoffer fra muskelvevet slik at du våkner sjeldnere med kramper om natten


5. Bra for gravide

Hvis du er gravid, er vannmelon en perfekt frokost for deg og babyen din. Å spise meloner på tom mage er en god idé fordi de fordøyes både lettere og raskere, noe som er bra når du har mindre plass enn vanlig i magen. Spis noen skiver som mellommåltid 2 eller 3 timer etter et måltid eller rett når du står opp. Du kan være sikker på at barnet ditt føler kjærligheten det får dele!

Til slutt vil vi gjerne dele en deilig mocktail med vannmelon som hovedingrediens og håper du har fått noen inspirerende tips til hvorfor du bør spise mer vannmelon.Husk at: for å få den beste vannmelonen bør du se etter en som er økologisk, frisk og helt moden . Kjøttet bør være mørkerødt for å sikre et høyt innhold av lykopen. På utsiden skal melonen være fast og glatt og ha en gulaktig overflate på den delen av skallet som var i kontakt med bakken under veksten. Når vannmelonen er hel, bør du oppbevare den på et tørt og kjølig sted. Når du har åpnet den skal den oppbevares i kjøleskapet som tidligere nevnt – gjerne i en lukket beholder. Husk å spise litt av det hver dag!

135 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page