top of page

Hva er Yoga Nidra


Yoga nidra, også kalt yogisk søvn eller drømmeyoga, er en utrolig sterk meditasjonsteknikk, og er også en av de enkleste yogapraksiser å praktisere og opprettholde.


Yoga nidra er en egen tilstand midt imellom søvn og våkenhet, noe man oftest oppnår gjennom en guidet meditasjon. I denne praksisen hviler man komfortabelt i savasana (dødmannstilling) Denne stillingen handler kun om avspenning og restitusjon, å gi slipp og bare la seg synke ned i et hav av fred og harmoni. Derfor er savasana også den avsluttede posisjonen for all yoga praksis. Når man hviler i savasana, tar meditasjonen deg gjennom pancha maya kosha (five layers of self), som etterlater deg med en følelse av helhet. Yoga nidra har tradisjonelt blitt brukt for restitusjon, smertelindring og søvnproblemer.


Fordeler av å praktisere Yoga nidra:


Alle kan praktisere Yoga nidra

Yoga nidra er en praksis alle kan gjøre. Fra barn til senior, alle kan praktisere Yoga nidra, det er enkelt å følge for alle aldre. Denne yogaformen passer også veldig godt for gravide, (Se Yoga nidra meditasjon for gravide ), dersom du er syk eller har nedsatt mobilitet. Det eneste du trenger å gjøre er å ligge stille på gulvet, eller et sted som er komfortabelt for deg. Kan du ikke ligge ned kan du også gjøre praksisen sittende.


Det er ikke mulig å praktisere Yoga nidra feil

Liggende i savasana, alt du trenger å gjøre er å lytte til stemmen som guider deg gjennom meditasjonen. Mest sannsynlig vil du huske noen deler av meditasjonen, men ikke alt. Ved hver praksis vil du ha ulike opplevelser, ingen av de er feil. Om du faller i søvn er det også greit, siden du fortsatt vil motta fordeler mens det ubevisste sinnet absorberer praksisen.


Yoga nidra er enkelt å innlemme i ditt daglige liv

Sittende meditasjon kan være frustrerende - å forsøke å tømme sinnet, å bringe oppmerksomheten tilbake til pusten, å prøve å fokusere. Yoga nidra er alltid en guidet praksis, det er derfor ingen intens tenking, du blir guidet av en beroligende stemme gjennom hele praksisen. En Yoga nidra praksis kan vare alt fra 5 minutter til så lenge som en time. Du kan bestemme lengden selv, og tidspunkt som passer for deg. Gjerne blir den enkleste måten å innlemme praksisen i livet ditt til å gjøre den til en daglig sengetid rutine om kvelden. Det eneste du trenger å gjøre er å sette på hodetelefonene, legge deg i sengen, og falle i dyp søvn ved endt praksis. Selv om det kanskje ikke er den mest konvensjonelle måten å praktisere Yoga Nidra på, har du ingen unnskyldning for ikke å gjøre det, siden du uansett skal legge deg ned.


Yoga nidra - en enkel måte å redusere stress

Yoga nidra fremmer dyp hvile og avslapning. Stadiene av mindfulness kroppsscan og pust alene kan praktiseres for å roe ned nervesystemet, som igjen fører til mindre stress og bedre helse.

Stillingen savasana frigjør spenninger i kroppen, hvilket er ideelt for å finne og senke stressnivået. Mange opplever en følelse av klarhet, komfort og fokus i den avslappende yogastillingen. Det er mye forskning som tyder på at yoga nidra hjelper mot stress.


"Yoga nidra gir rom for å utforske hva du trenger i øyeblikket, og gir muligheten til å jobbe med å sette fri langvarige følelser"Yoga nidra gir deg muligheten til å lære mer om deg selv

Mens noen kanskje higer etter den dype avslapningen som praksisen gir, bruker andre den ikke-dømmende og trygge atmosfæren som et vindu inn til seg selv. Yoga nidra gir rom for å utforske hva du trenger i øyeblikket, og gir muligheten til å jobbe med å sette fri langvarige følelser.

I løpet av Yoga Nidra blir du i stand til å oppleve en følelse og “face to face” med hva du ønsker å overvinne, men uten å bli helt overveldet av den. Over tid vil du fortsette å oppleve følelsen og assosierte følelser, og du vil bevege deg dypere inn i praksisen.


Yoga nidra er en lett tilgjengelig meditasjon praksis som fokuserer på å dyrke flere nivåer av velvære. Om praktisert med konsistens og bevissthet, oppdager du kanskje at du finner en høy grad av fred og harmoni i løpet av kort tid.


Yoga Nidra Autumn med Johanna

I denne guidede Yoga Nidra Meditasjonen for Autumn / Høst vil Johanna guide deg inn i fullstendig hvile.


Guidet Meditasjon; (last ned lydfil her)


92 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page