YOGAWEEKEND I SIERRA NEVADA /ANDALUCÍAS HEMMELIGE PERLE

Her er du midt i smørøyet for avstressende yogaøvelser, store naturopplevelser, spanske skinker og oster og uberørte landsbyer. Det perfekte stedet for lave skuldre.

  • Daglige yogatimer tilpasset ditt nivå med yogalærer Sunniva fra Yogaki, Oslo

  • Bo godt i fjellandsby 1500 meter over havet, i et av Spanias villeste og vakreste områder

  • Hyggelig familiedrevet hotell med basseng og utebar

  • Vandring langs historiske stier mellom små, hvite landsbyer

  • Spanias skinkelandsbyer, lokale råvarer og viner

  • Opplev forrykende flamenco!

  • Dagsutflukt til vakre Granada med guidet omvisning på Alhambra, det arabiske palasset fra det 13. århundret betegnet som selve «smykket» i maurisk historie.

Las Alpujarras ligger nord-øst for Málaga, ved foten av Sierra Nevada. Her er det storslått landskap av høye topper, dype daler, fantastisk utsikt og små, hvite landsbyer tett i tett. Et nettverk av historiske stier binder de sjarmerende landsbyene sammen og slynger seg på kryss og tvers langs fjellsidene, gjennom fiken-, olivenlunder og kastanjeskog.

Landsbyene er kjente for sine fantastiske skinker og gamle håndverkstradisjoner, og  fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år.

Alt er duket for noen fantastiske dager i den spanske fjellheimen!

Finn info om pris og påmelding her

 

 

 

 

DAG TIL DAG PROGRAM

DAG 1

ANKOMST MÁLAGA - TIL LAS ALPUJARRAS

Ankomst Málaga. Turen til Alpujarra tar vel 2 timer, som gir god tid til å nyte det spanske landskapet. Alpujarra er fortsatt en verden for seg selv med en følelse av tidløshet. Her føles det som om tiden går litt saktere og den moderne verden føles et stykke unna. Vi bor på et hyggelig familiedrevet hotell øverst i landsbyen Capileira, 1500 meter over havet, og med flott utsikt over dalen og de omkringliggende fjellene.

Hotellet har et deilig bassengområde og en hyggelig utebar hvor vi møtes til noe godt i glasset og et kort informasjonsmøte om programmet og yogaklassene de neste dagene. Middag i hotellets hyggelige restaurant. (M)

Hver yogatime denne uken er anpasset programmet og deltakerne. Om du er helt ny til yoga vil det være trygge omgivelser  å utforske denne fantastiske praksis som styrker både mentalt og fysisk. Dersom du har erfaring fra yoga, vil du ha en unik mulighet for å utdype og forbedre din egen praksis.

DAG 2

YOGA OG VANDRING MELLOM TRE LANDSBYER - MIDDAG OG FLAMENCO

Yogaferie betyr naturligvis fokus på yoga, og vi starter dagen med en dynamisk, mild og rolig yogatime under dyktig ledelse av vår yogainstruktør Sunniva Egge Sipus:

«På denne timen vil du vekke opp kropp og sjel og skape en god start på dagen din. Enten du er ny til yoga eller har noe erfaring, alle kan delta på sitt nivå, innholdet passer for absolutt alle» sier hun.

Klassene vil variere, og i løpet av disse dagene vil du, i tillegg til den fysiske yogapraksisen, få god innføring i avspenning, stillhet og pusteteknikker. Les mer om Sunniva nederst i programmet.

Etter en slik god start på dagen, smaker det med frokost. Vi blir deretter med vår lokale guide på rolig vandring gjennom tre landsbyer – fra Capileira til Pampaneira. Han gir oss områdets spennende historie som strekker seg langt tilbake i tid. I dette området går man ikke fra fra hytte til hytte, men fra landsby til landsby – landsbyer som fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år. Mandel-, valnøtt- og fikentrær, oliven og drueranker er blant vekstene vi kan se i dag på vår vandring.

Vi er i Spanias skinkelandsbyer og stikker derfor innom hos den lokale slakteren. Her kan serrano-skinken prøvesmakes og bestilles ferdig oppskåret og vakuumpakket om du ønsker å ta med litt hjem til Norge.

Vi følger på lett sti fra Capileira ned til nabolandsbyene Bubión og Pampaneira hvor vi kan besøke et veveri, en liten sjokoladefabrikk og smake lokale produkter av manchego-ost, skinke og den lokale vinen. Kanskje vil du kjøpe med deg noen delikatesser hjem? Det blir litt tid til å utforske Pampaneira på egen hånd før vi spiser lunsj på en liten familiedrevet restaurant. Vi anbefaler dagens meny, rimelig og godt!

Vi har transport tilbake til hotellet, men den som ønsker en lengre tur kan følge de samme stier tilbake til hotellet (ca 1,5 time). Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon, bli nærmere kjent i den hyggelige landsbyen vi bor i eller slapp av med en god bok ved bassenget. Vi avslutter dagen med yoga, vender oppmerksomheten innover, puster og anpasser den myke, fysiske praksisen og øvelsene til dagens opplevelser.

I kveld byr vi på en spesiell opplevelse. Vi blir hentet på  hotellet av vår buss som kjører oss til en nærliggende cortijo (gård). Her blir det både middag og flamenco! (F/-/M)

DAG 3

YOGA OG DAGSUTFLUKT GRANADA - OMVISNING ALHAMBRA

Også i dag starter vi dagen på matten. Etter en god frokost blir vi med på utflukt til vakre Granada (1,5 time) når vår buss henter oss på hotellet. Den kjente borgen Alhambra med tilhørende hager er et ”must” når vi er på disse kanter, og vi blir guidet rundt den berømte og vakre borgen fra muslimtiden.

Vi spaserer deretter opp i det brosteinsbelagte araberkvarteret på andre siden, på toppen av Albaicín, hvor vi har slående utsikt over Alhambra og med Sierra Nevada tronende i bakgrunnen. Her blir det god og uformell tapaslunsj på Plaza San Nicolas hvor vi smaker på varierte spanske småretter, og har du ikke stiftet bekjentskap med den spanske drikken ”tinto de verano” før, så har du anledningen nå.

Vi vandrer ned i byen gjennom de trange gatene hvor mye av det vi ser er marokkansk inspirert, byens mange tehus for eksempel. Her går det moderne liv hånd i hånd med historien. Litt tid på egenhånd i Granada, her kan shoppinggenet fort få ben å gå på. Vel tilbake på vårt hotell, møtes vi på matten til myk yoga med avspenning, pust og stillhet. Middag på egenhånd i kveld, enten du vil spise i hotellets hyggelige restaurant eller innta noen tapas i landsbyen.  (F/L/-)

*Dagens program blir tilrettelagt etter når på dagen vi har omvisning på Alhambra.

DAG 4

YOGA OG LANDSBYLIV ELLER FJELLTUR

Yoga kickstarter som vanlig dagen vår. Kanskje frister det å gå en tur i det herlige landskapet vi er omgitt av? Det er en fin rundtur du kan følge fra hotellet. Om du heller ønsker å slappe av på hotellet ved bassenget og i den hyggelige landsbyen vi bor i, gjør du det.

Oppholdets siste yogatime venter oss i kveld før vi spaserer ned i landsbyen til en deilig avslutningsmiddag. Restauranten ligger i et typisk Alpujarra-hus i 1700-talls stil og byr på et måltid vi tror du vil huske lenge. (F/-/M)

DAG 5

HJEMREISE

Allting har en ende, også våre deilige dager i Sierra Nevada. Det blir frokost på hotellet før vi setter kurs mot Málaga flyplass og hjemreise til Norge.