Kursbeskrivelser

 

Hvilket kurs skal du velge?

Et du nybegynner, viderekommende, ønsker du avspenning eller styrke?

Her kommer en oversikt over våre kurs og en beskrivelse av innhold, nivå og intensitet.

Intensitet er rangert i 3 ulike nivåer: Høy - Middels - Lav

Kursene med lav intensitet passer alle, uansett fysiske forutsetninger.

Trenger du hjelp så ta gjerne kontakt slik at vi kan hjelpe deg å finne riktig kurs.

Hos oss er alle velkomne!

Ashtanga Yoga - høy intensitet

Ashtanga Yoga er en dynamisk og kraftfull yogaform, der man følger en fast serie med øvelser. Hos oss tar man utgangspunkt i Primary Series, den første serien av seks. Man starter med solhilsener, beveger seg derfra til stående stillinger, videre inn i sittende og til slutt avsluttende stillinger. Ashtanga Yoga praktiseres ute musikk men med en kraftfull pust - Ujjayi pust.

Hatha Yoga - middels intensitet

Dette er en klassisk yogaform som passer for de aller fleste. ”Ha” betyr sol og ”tha” betyr måne, og viser til det maskuline, kraftfulle, målrettede og utadvendte og det feminine, mottakelige, myke, intuitive og innadvendte. Praksisen skaper balanse mellom de to delene av oss, og du vil få smake på både dynamiske og kraftfulle posisjoner, samt myke og rolige posisjoner, pust,  meditasjon og Cecilie's spesialitet; indre reise. 

Cecilie har ett nytt fokusområde hver gang slik at du kan deg oppleve deg selv på flere måter. 

I en Hatha Yoga klasse praktiserer du grunnleggende yogaposisjoner. Det er fokus på trygg utføring av stillingene, riktig justering underveis og bruk av eventuelt utstyr. Pust, konsentrasjon og tilstedeværelse er andre viktige elementer i denne yogaformen.

Jivamukti Yoga - høy intensitet

Jivamukti er en dynamisk yogaform til energivende musikk - hver måned med et nytt tema.
Klassene er spirituelle, oppløftende og fysisk utfordrende. Det legges vekt på fysiske yogastillinger/asana praktisert i en sammenhengende flyt med leken tilnærming. Samtidig er elementer av chanting, yoga filosofi og et satt tema (focus of the month) viktige deler av undervisningen, for å hjelpe oss ned i dybden av yoga praksisen. Jivamukti Yoga oppsto på 1980-tallet i New York.

Spiritual Warrior - høy intensitet

Dette er en rask, veiledet og ledet vinyasa-time der læreren instruerer asanas og gir pusttellingen verbalt, men gir minimal instruksjon om hvordan de forskjellige asanaene skal utføres. Klassen tilbyr en fullverdig dynamisk praksis med en fast sekvens som inkluderer en oppvarming, chanting, solhilsen, stående asanas, rotasjoner, balanser, bakoverbøyning, fremoverbøyning og inversjoner, samt meditasjon og avslapning, og er designet for å fullføres på én time. 
Dermed passer den for deg som har begrenset tid til å bruke til en yogapraksis, for deg som leter etter en treningsøkt for å "trene" fysisk, og for deg som ønsker å inkludere en dynamisk asanapraksis som en håndterbar daglig rutine, fordi det er en fast sekvens som alltid er den samme.
De første timene kan virke overveldende, men med tid og jevn trening vil du kjenne på flyt og progresjon. Jivamukti Spiritual Warrior 1-times sekvens er en helhetlig yogatime som transformerer, styrker og gir energi, samtidig som den jorder og leder deg innover på en utforskning av dypere, åndelige aspekter.

Flow & Mindful Yoga - middels/lav intensitet

Denne timen inneholder både elementer fra Mindfulness, rolig, dynamisk yoga, pust, yin og avspenning. Timen starter med oppmerksomhet på pust og meditasjon, deretter følger skånsomme, dynamiske sekvenser i et rolig tempo før man lander i mykgjørende og hvilende yin yoga til slutt. Timen passer alle nivåer.

Mindful Yoga - lav intensitet

Dette er en rolig og skånsom time bestående av kun sittende og liggende øvelser med minimal belastning og med fokus på å mykne opp i ledd og muskler gjennom langsomme bevegelser. Timen begynner med pusteøvelser og sittende meditasjon. Deretter beveger du deg steg for steg, sammen med pusten  gjennom så og si hele kroppen før du til slutt lander i en rolig avspenning.

Yin Yoga - lav intensitet

En rolig form for yoga med posisjoner som stimulerer til økt sirkulasjon og løser opp spenninger i spesifikke områder som f.eks. skuldre/nakke, korsrygg/bekken eller føtter/ankler. Så og si alle øvelser utføres sittende eller liggende og man holder posisjonene i 3-5 minutter slik at kroppen får tid til å slippe opp i sin egen takt. Målet er å åpne opp i bindevev rundt musklene og styrke kroppens meridiansystem. Yin Yoga passer for deg som har behov for å løse opp i spenninger og blokkeringer og som har ulike muskel- og leddsmerter.

Slow Flow - middels intensitet

Disse timene består både av rolige, dynamisk øvelser med fokus både styrke og på å få strukket ut og løsnet opp i muskler og ledd.

Du flyter rolig gjennom bevegelsene i takt med pusten. Timene avsluttes med en lang og god avspenning. 

Timen passer for både nybegynnere og personer med erfaring fra yoga.

Vinyasa & Yin - middels/høy intensitet

En time som starter med pust, deretter enkle, dynamiske øvelser for en god oppvarming og med fokus på å styrke kjernemuskulatur. Så beveger vi oss inn i stående sekvenser med ulik fokus som f.eks hofteåpnere, hjerteåpnere o.l.  Timen avsluttes med Yin-inspirerte stillinger hvor du skånsomt får løst opp i spenninger og forberedt kropp og sinn på en god og lang avspenning.

Flow & Restore - middels intensitet

En yogatime med elementer av bevegelser, pust, stabilitet, balanse, styrke og ro. Du vil flyte gjennom dynamiske, rytmiske, og fysiske sekvenser som får deg til å føle deg energisk, men likevel kjenne på indre fokus, tilstedeværelse og et rolig sinn. Selv om enkelte av stillingene eller bevegelsene til tider kan kjennes utfordrende for muskulatur, koordinasjon og balanse, er dette samtidig balsam for kropp og sinn.

Timen inneholder også utvalgte Yin og Restorative stillinger hvor vi blir i lengre tid der du får løsnet opp i dype spenninger og kjent på restitusjon og dyp indre avspenning. Vi vil også ha elementer innenfor meditasjon og mindfulness som liggende, ledet meditasjon og ulike Pranayama øvelser (pusteteknikker).Timen avsluttes med savasana.

Yoga Nidra - lav intensitet

Yoga Nidra er en form for ledet meditasjon som utføres liggende. Nettopp det at den utføres liggende gjør det letter for kroppen å slappe av og det er dermed mer tilgjengelig å også komme i kontakt med et dypt indre fokus og en tilstand av tidløshet. 

Yoga Nidra har dokumentert svært god effekt på en rekke plager som bl.a. stressrelaterte lidelser, søvnproblemer, utbrenthet, kroniske smerter, angst og depresjon. Yoga Nidra passer for alle, spesielt for deg som søker indre stillhet og fullstendig avslapning.