top of page

Time & Kursbeskrivelser

Kursbeskrivelser

Hvilket kurs skal du velge?

Et du nybegynner, viderekommende, ønsker du avspenning eller styrke?

Her kommer en oversikt over våre kurs og en beskrivelse av innhold, nivå og intensitet.

Intensitet er rangert i 3 ulike nivåer: Høy - Middels - Lav

Kursene med lav intensitet passer alle, uansett fysiske forutsetninger.

Trenger du hjelp så ta gjerne kontakt slik at vi kan hjelpe deg å finne riktig kurs.

Hos oss er alle velkomne!

Timer med middels/høy intensitet:

Ashtanga Yoga - høy intensitet

Ashtanga Yoga er en dynamisk og kraftfull yogaform, der man følger en fast serie med øvelser. Hos oss tar man utgangspunkt i Primary Series, den første serien av seks. Man starter med solhilsener, beveger seg derfra til stående stillinger, videre inn i sittende og til slutt avsluttende stillinger. Ashtanga Yoga praktiseres ute musikk men med en kraftfull pust - Ujjayi pust. Vi anbefaler at du har erfaring med yoga fra tidligere eller går et nybegynnerkurs før du melder deg på disse timene.

Energy Yoga - høy intensitet

En time med høy intensitet med elementer fra både Ashtanga Yoga og Vinyasa Flow. Timen er bygget som en dynamisk time med varianter av solhilsener, stående serier, sittende og avsluttende øvelser. Timen holder et høyt tempo og egner seg for deg som har erfaring med yoga fra tidligere.

Spiritual Warrior - middels/høy intensitet

Dette er en rask, veiledet og ledet vinyasa-time der læreren instruerer asanas og gir pusttellingen verbalt, men gir minimal instruksjon om hvordan de forskjellige asanaene skal utføres. Klassen tilbyr en fullverdig dynamisk praksis med en fast sekvens som inkluderer en oppvarming, chanting, solhilsen, stående asanas, rotasjoner, balanser, bakoverbøyning, fremoverbøyning og inversjoner, samt meditasjon og avslapning, og er designet for å fullføres på én time. 
Dermed passer den for deg som har begrenset tid til å bruke til en yogapraksis, for deg som leter etter en treningsøkt for å "trene" fysisk, og for deg som ønsker å inkludere en dynamisk asanapraksis som en håndterbar daglig rutine, fordi det er en fast sekvens som alltid er den samme.
De første timene kan virke overveldende, men med tid og jevn trening vil du kjenne på flyt og progresjon. Jivamukti Spiritual Warrior 1-times sekvens er en helhetlig yogatime som transformerer, styrker og gir energi, samtidig som den jorder og leder deg innover på en utforskning av dypere, åndelige aspekter.

Vinyasa Flow - middels/høy intensitet

Dette er en time bestående av dynamiske yogasekvenser rundt et tema. Timen innehholder oppvarmingsøvelser, gjerne variasjoner av solhilsen, stående, sittende og liggende serier. Pust, avspenning og meditasjon inngår også i disse timene, som er varierte og hvor man praktiserer til musikk.  Timen passer for personer med erfaring fra yoga. 

Vinyasa & Yin - middels/høy intensitet

En time som starter med pust, deretter øker tempo og intensitet gradvis inn i dynamiske sekvenser for en god oppvarming og med fokus på å styrke kjernemuskulatur. Så beveger vi oss inn i stående sekvenser med ulik fokus som f.eks hofteåpnere, hjerteåpnere o.l.  Timen avsluttes med Yin-inspirerte stillinger hvor du skånsomt får løst opp i spenninger og forberedt kropp og sinn på en god og lang avspenning.

Timen passer for personer med erfaring fra yoga.

Slow Flow - middels/høy intensitet

Disse timene består både av dynamisk sekvenser med fokus både styrke og på å få strukket ut og løsnet opp i muskler og ledd.

Timene går i et rolig tempo, men kan likevel oppleves som intense. Timene har ulike tema med fokus på blant annet hofteåpnere, skulderåpnere, rotasjoner, meriditaner etc. Timene avsluttes med en lang og god avspenning. 

Timen passer for personer med erfaring fra yoga.

Flow & Mindful Yoga - middels intensitet

Denne timen inneholder både elementer fra Mindfulness, rolig, dynamisk yoga, pust, yin og avspenning. Timen starter med oppmerksomhet på pust og meditasjon, deretter følger skånsomme, dynamiske sekvenser i et rolig tempo før man lander i mykgjørende og hvilende yin yoga til slutt. Timen passer alle nivåer.

Jivamukti Yoga - høy intensitet

Jivamukti er en dynamisk yogaform til energivende musikk - hver måned med et nytt tema.

Gentle Flow - lav/middels intensitet

En dynamisk yogatime i et rolig tempo som inviterer til en indre reise med fokus på å skape balanse og ro. Gjennom myke, rolige og styrkende bevegelser vil du kunne nyte av fordeler som å få løst opp i spenninger, få økt søvnkvalitet, økt bevissthet og tilstedeværelse. 
Timen inneholder enkle pusteøvelser, meditasjon og yogaøvelser som kan virke både avslappende og energigivende. Timen avsluttes med en dyp avspenning.
Denne timen passer for deg som ønsker å roe ned, samtidig som du skånsomt får løst opp i muskler og ledd. Passer alle nivåer.

Saturday Flow - middels/høy intensitet

Våre Saturday Flow timer går på rundgang blant våre lærere og du vil derfor få en smakebit på ulike dynamiske yogaformer. Det legges opp til at timen skal tilpasses de som kommer på timen, slik at både erfarne og mindre erfarne yogis kan bli kjente med våre lærere og hvilke timer de har å tilby.  

Timer med lav intensitet:

Rest & Recover

En time med elementer fra restorative yoga, yin yoga, mindfulness, pranayama/pusteteknikker og avspenning. Perfekt for deg som ønsker å roe nervesystemet gjennom en svært skånsom og hvilende praksis.

Yin Yoga - lav intensitet

En rolig form for yoga med posisjoner som stimulerer til økt sirkulasjon og løser opp spenninger i spesifikke områder som f.eks. skuldre/nakke, korsrygg/bekken eller føtter/ankler. Så og si alle øvelser utføres sittende eller liggende og man holder posisjonene i 3-5 minutter slik at kroppen får tid til å slippe opp i sin egen takt. Målet er å åpne opp i bindevev rundt musklene og styrke kroppens meridiansystem. Yin Yoga passer for deg som har behov for å løse opp i spenninger og blokkeringer og som har ulike muskel- og leddsmerter.

Yoga Nidra - lav intensitet

Yoga Nidra er en form for ledet meditasjon som utføres liggende. Nettopp det at den utføres liggende gjør det letter for kroppen å slappe av og det er dermed mer tilgjengelig å også komme i kontakt med et dypt indre fokus og en tilstand av tidløshet. 

Yoga Nidra har dokumentert svært god effekt på en rekke plager som bl.a. stressrelaterte lidelser, søvnproblemer, utbrenthet, kroniske smerter, angst og depresjon. Yoga Nidra passer for alle, spesielt for deg som søker indre stillhet og fullstendig avslapning.

bottom of page