Timeplan Sommer 2021

Hver uke søndag gjennom hele sommeren lanserer vi timeplanen for kommende uke, både UteYoga og timer i studio.

For å holde deg oppdatert i eventuelle endringer i timeplanen, f.eks i forhold til været o.l. anbefaler vi at du blir med i vår Facebook gruppe YogaKi Tribe

For å reservere plass på timer lager du en medlemsprofil her på siden og booker deg på timer via vårt

Online Booking System

Drop-in UteYoga koster 150 kr og drop-in timer i studio koster 250 kr.

Du betaler med vipps til YogaKi , vipps nr 92525 og merker med tidspunkt og sted/time.

Betaling av drop-in refunderes ikke, alle som er YogaEntusiaster eller har Sesongkort har gratis tilgang.

Vi har også MorgenYoga på norsk Folkemuseum tirsdag og torsdag 09.00-10.00 gjennom hele sommeren.

Prisen inkluderer fri inngang til hele museumsområdet

Du kan booke plass her

 

Kursbeskrivelser

Timeplan august.png

 

Hvilket kurs skal du velge?

Et du nybegynner, viderekommende, ønsker du avspenning eller styrke?

Her kommer en oversikt over våre kurs og en beskrivelse av innhold, nivå og intensitet.

Intensitet er rangert i 3 ulike nivåer: Høy - Middels - Lav

Kursene med lav intensitet passer alle, uansett fysiske forutsetninger.

Trenger du hjelp så ta gjerne kontakt slik at vi kan hjelpe deg å finne riktig kurs.

Hos oss er alle velkomne!

 

Yoga for styrke og fleksibilitet

Intensitet: Middels eller Høy

Ønsker du å begynne på yoga for økt styrke og fleksibilitet? Da kan vi anbefale deg å prøve en av våre flow-timer.

Timene er stort sett bygget opp slik:

Rolig start med fokus på pust - sittende øvelser/øvelser på alle fire - stående øvelser/flytsekvenser - sittende øvelser - liggende øvelser som forbereder til avspenning - liggende avspenning.

Timene som passer alle og som har middels intensitet er disse:

Feminine Flow - Slow Flow - Spiritual Warrior - Feel Good Flow - Flow & Restore - Friday Flow - Saturday Flow

Timene som passer deg som er helt nybegynner eller ønsker en mykere tilnærming er:

Gentle Flow - Myk Yoga

Timene med høy intensitet som passer for deg med erfaring fra tidligere er:

Ashtanga Yoga - Vinyasa Flow nivå 2 - Vinyasa & Yin

Feminine Flow

Intensitet: Middels

Dette er en dynamisk time med fokus på både mykhet og kraft og med pulserende, sirkulære bevegelser som åpner opp skuldre, hofter og bryst og skaper en flyt gjennom hele kroppen.

Timen består av både sittende, stående og liggende stillinger, samt sekvenser der stillingene flyter over i hverandre på en organisk måte.

I timene vil det også være fokus på pust, stillinger der du får strukket ut og åpnet opp og selvsagt også en god avspenning til slutt.

Intensitet: Middels

Slow Flow

Intensitet - middels

Disse timene består både av rolige, dynamisk øvelser med fokus på å roet helt ned, strukket skånsomt ut og løsnet opp i muskler og ledd.

Du flyter rolig gjennom bevegelsene i takt med pusten. Timene avsluttes med en lang og god avspenning. 

Timen passer for både nybegynnere og personer med erfaring fra yoga.

Friday Flow Yoga

Intensitet - middels

Disse timene består både av rolige, dynamisk øvelser med fokus på å styrke kroppens kjernemuskulatur i kombinasjon med rolige øvelser der du får roet helt ned, strukket skånsomt ut og løsnet opp i muskler og ledd.

Du flyter rolig gjennom bevegelsene i takt med pusten. Timene avsluttes med en lang og god avspenning. 

Timen passer for både nybegynnere og personer med erfaring fra yoga.

Vinyasa & Yin Yoga

Intensitet - middels

En time som starter med enkle, dynamiske øvelser for en god oppvarming og med fokus på å styrke kjernemuskulatur. Du flyter rolig gjennom bevegelsene i takt med pusten. Deretter følger Yin-inspirerte stillinger hvor du skånsomt får løst opp i spenninger og forberedt kropp og sinn på en god og lang avspenning.

Hvem passer timen for? Den passer alle nivåer, men er en fin introduksjon til dynamisk yoga.

Yin Yoga

Intensitet - middels

En rolig form for yoga med posisjoner som stimulerer til økt sirkulasjon og løser opp spenninger i spesifikke områder som f.eks. skuldre/nakke, korsrygg/bekken eller føtter/ankler. Så og si alle øvelser utføres sittende eller liggende og man holder posisjonene i 3-5 minutter slik at kroppen får tid til å slippe opp i sin egen takt.

Målet er å åpne opp i bindevev rundt musklene og styrke kroppens meridiansystem. 

Hvem passer YinYoga for? YinYoga passer for deg som har behov for å løse opp i spenninger og blokkeringer og som har ulike muskel- og leddsmerter.

Yoga Nidra

Intensitet - lav

Yoga Nidra er en form for ledet meditasjon som utføres liggende. Nettopp det at den utføres liggende gjør det letter for kroppen å slappe av og det er dermed mer tilgjengelig å også komme i kontakt med et dypt indre fokus og en tilstand av tidløshet. 

Yoga Nidra har dokumentert svært god effekt på en rekke plager som bl.a. stressrelaterte lidelser, søvnproblemer, utbrenthet, kroniske smerter, angst og depresjon.

Yoga Nidra passer for alle, spesielt for deg som søker indre stillhet.

Ashtanga Yoga

Intensitet - høy

Dette er en kraftfull, dynamisk yogaform som bidrar til å øke fleksibilitet og styrke kroppens kjernemuskulatur. Sekvensene flyter i hverandre og pusten er drivkraften i hver bevegelse. Den kraftfulle pusten, som kalles Ujjayi-pust, og bevegelsene bidrar til å skille ut giftstoffer via svette og til å fjerne energiblokkeringer i kroppen.

Timen består av både stående, sittende og liggende øvelser. AshtangaVinyasaYoga følger et fast system og man arbeider seg trinn for trinn igjennom den første serien i AshtangaVinyasa Yoga.

Det anbefales at du tar et Introkurs eller at du har praktisert yoga fra før du begynner på denne type yoga.

Vinyasa Flow Yoga

Intensitet - høy

En kraftfull, dynamisk yogaform som bidrar til å myke opp og styrke kroppens kjernemuskulatur. Sekvensene flyter i hverandre og pusten er drivkraften i hver bevegelse. Den kraftfulle pusten og bevegelsene bidrar til å skille ut giftstoffer via svette og til å fjerne energiblokkeringer i kroppen. Vinyasa Flow kan ha ulike tema på timen som f.eks. tvister, hofteåpnere og hjerteåpnere og praktiseres til musikk. Nivå 2 - vi anbefaller at du deltatt på Intro kurs ti dynamiske timer eller Vinyasa & Yin timer innen du starter på kurs.

Jivamukti / Spiritual Warrior

Intensitet - høy

OM JIVAMUKTI YOGA:
Jivamukti Yoga er en Vinyasa Yoga metode hvor det praktiseres til energigivende musikk. Klassene er spirituelle, oppløftende og fysisk utfordrende. Det legges vekt på fysiske yogastillinger/asana praktisert i en sammenhengende flyt med leken tilnærming. Samtidig er elementer av chanting, yoga filosofi og et satt tema (focus of the month) viktige deler av undervisningen, for å hjelpe oss ned i dybden av yoga praksisen. Jivamukti Yoga oppsto på 1980-tallet i New York. Grunnlagt av Sharon Gannon og David Life, studenter av Sri K. Pattabhi Jois, Swami Nirmalananda og Brahmananda Sarasvati.

Ungdoms Yoga

Intensitet - middels

Gjennom yoga kan du lære ulike teknikker for å takle stress og press fra omgivelsene, samtidig som du får jobbet med å styrke kjernemuskulatur og øke din fysiske fleksibilitet. Det fokuseres på å øve opp et indre fokus gjennom pusteøvelser og avspenning. Å lære å være trygg i seg selv, sette egne grenser og skape indre ro.

Kurset passer for alle nivåer.

GravidYoga

Intensitet - lav

Gravid Yoga er noe av det fineste du kan unne deg selv og barnet som vokser i magen. Kurset er tilpasset din graviditet, det skjer mye i kroppen når et nytt liv vokser inni deg. Du får tid til å roe ned og gi slipp på krav og stress. Du får mulighet til å slappe av, fokusere på pusten og ha tid for deg selv. Gjennom å praktisere yoga regelmessig går du dypere inn i deg selv og i din graviditet, samtidig som du forbereder deg både fysisk og mentalt til fødselen.

Du behøver ikke å ha praktisert yoga tidligere for å delta på dette kurset.

Du får en unik mulighet til å skape kontakt med barnet på innsiden - velkommen til kurs hos oss.

BarselYoga

Intensitet - middels

Denne timen passer for deg som ønsker å trene deg opp etter graviditet/fødsel og samtidig ha kvalitetstid med barnet ditt. Fokus på opptrening av bekken- og kjernemuskulatur og på å løse opp i spenninger i skuldre, nakke, rygg og bekken.

Du behøver ikke ha praktisert yoga tidligere for å bli med på timen. Dersom du trenger hjelp til å avgjøre hvor raskt du kan starte etter fødsel, så ta gjerne kontakt med oss for veiledning.

Senior Yoga

Intensitet - middels

Disse kursene har et lavere tempo enn de vanlige yogakursene og innholdet tilpasses hvert enkelt individ og nivået på gruppen. Øvelsene er tilrettelagt for å løse opp i stive ledd og muskler og vi jobber med balanse og pust. Timen er både fysisk, dynamisk og foregår i et rolig og behagelig tempo. På dette kurset lærer du øvelser som gir god sirkulasjon, vi tøyer muskler og ledd på en skånsom måte og leker oss med øvelser som gir bedre styrke og god holdning. Vi trener på pust slik at indre organer og fordøyelsessystemet får en gunstig massasje. Vi fokuserer også på bekkenbunns-muskulatur og mage.

Det er også mulig å benytte stol både i de sittende øvelsene og som støtte i de stående øvelsene.

Timen passer alle nivåer.

Flow & Restore

Intensitet - Middels

Velkommen til Flow & Restore

En yogatime med elementer av bevegelser, pust, stabilitet, balanse, styrke og ro. Du vil flyte gjennom dynamiske, rytmiske, og fysiske sekvenser som får deg til å føle deg energisk, men likevel kjenne på indre fokus, tilstedeværelse og et rolig sinn. Selv om enkelte av stillingene eller bevegelsene til tider kan kjennes utfordrende for muskulatur, koordinasjon og balanse, er dette samtidig balsam for kropp og sinn.

Timen inneholder også utvalgte Yin og Restorative stillinger hvor vi stanner i lengre tid der du får løsnet opp i dype spenninger og kjent på restitusjon og dyp indre avspenning. Vi vil også ha elementer innenfor meditasjon og mindfulness som liggende, ledet meditasjon og ulike Pranayama øvelser (pusteteknikker).Timen avsluttes med savasana med og ofte om ønskelig litt nakke/skulder massasje. 

.

Mindful Yoga med Dyp Avspenning

Intensitet - lav

En skånsom yogatime som inviterer til en indre reise med fokus på å skape balanse og ro. Gjennom myke og rolige bevegelser vil du kunne nyte av fordeler som å få løst opp i spenninger, få økt søvnkvalitet, økt bevissthet og tilstedeværelse. Timen inneholder enkle pusteøvelser, meditasjon og yogaøvelser som kan virke både avslappende og energigivende. Timen avsluttes med en dyp avspenning.

Please reload