top of page

Yin Yoga for sommer

Updated: May 30

- Hjerte og Tynntarm meridianer


Denne Sommer Yin Yoga-praksisen inviterer deg til å balansere det ytre, kraftfulle fra sommerens brennende energi med å vende oppmerksomheten innover og ha fokus på sirkulasjon, fri flyt, glede og å åpne ditt hjerte. Disse stillingene og øvelsene passer for sommeren og vil stimulere meridianene for hjerte og tynntarm. De balanserer hjertesenteret og våre emosjoner, åpner opp for fri flyt og glede, gir oss mulighet til å føle oss komfortable også når vi er stille. Kjærlighet til livet!


Denne praksisen for hjertet tillater deg å omfavne denne kraftfulle årstiden. Slipp kontrollen og la tyngdekraften gjøre jobben i alle stillingene. Tillat kroppen å dvele et sted mellom 50-75 % av sitt maksimale potensiale/ytterpunkt av stillingen. Vend oppmerksomheten innover og bli i hver stilling fra 2-5 min. Vi praktiserer aldri på smerte, men stillingene kan gjerne føles litt utfordrende/ubehagelige. Kjenn at du føler deg trygg og at pusten hele tiden kan flyte rolig, avslappet og naturlig. Vi lytter alltid til kroppen og bruker tepper, bolstere og klosser for eventuelt å gi kroppen ekstra støtte. Bevege deg alltid langsomt og forsiktig både inn og ut av hver stilling og gi kroppen tid til å hente seg inn.


Easy Pose

Sittende Stilling (Easy Pose) 5–10 minutter


Finn en oppreist, komfortabel sittende stilling. Ta et par dype åndedrag og begynn å vende oppmerksomheten innover. Lukk øynene dine mykt og la ansiktet, kjeven og skuldrene dine være avslappet.


Når du har landet i kroppen og pusten er du klar til å bevege deg inn i den første stillingen.
Melting Heart

Melting Heart 3-5 min

Stå på alle fire. Gå med hendene litt foran skuldrene og senk ned på underarmene. La brystet mykne ned mot matten og hold hoftene plassert over knærne. Legg håndflatene sammen og løft dine samlede hender bak hodet slik at fingerspissene peker skrått bakover. La deg selv gradvis slippe deg dypere inn i stillingen.


Når du er klar til å avslutte, plasser hendene ned i gulvet og kom forsiktig ut av stillingen.
SPHINX POSE / SEAL POSE

Sphinx Pose/Seal Pose 2-4 min

Fra magen din kommer du opp på underarmene med albuene litt foran skuldrene, slik at brystet er åpent og avslappet. Hold deg her i rundt 10 pust. Dersom du er klar til å bevege deg litt dypere, legg et lett trykk ned i hendene og rett ut armene, gå dem så langt inn eller ut som det føles passende. Hvis dette blir for intenst, kan du alltid komme tilbake til underarmene eller legge deg ned på magen og hvile pannen på hendene.SHOULDER TWIST

Shoulder Twist 2-3 min

Igjen liggende på magen, strekk høyre arm ut omtrent 90 grader fra kroppen med håndflaten ned og rull over på høyre hofte samtidig som du langsomt bøyer knærne. La hodet hvile på gulvet, gjerne med et pledd som støtte. Bruk litt tid på å utforske pusten, før du beveger deg dypere. Skulle det føles passende å gå videre, kan du plassere venstre fot bak deg og peke venstre kne (øverste ben) opp mot taket. Vær skånsom mot kroppen din og kjenn at du hele tiden kan puste rolig.

Kom ut av stillingen og, rull tilbake på magen og skyv deg deretter tilbake til Child's Pose (knærne sammen) og legg armene langs siden av kroppen. Hvil i 10 puste før du gjentar på venstre side.


FROG POSE/TADPOLE

Frog Pose / Tadpole med rotasjon 1-3 min

Ligg i Balasana (Child’s Pose) gå bredere ut med knærne og trekk føttene sammen, la setet hvile mot hælene. Deretter trer du høyre hånd inn under venstre skulder og hviler ned på skulderen. Hvis det er tilgjengelig for deg, kan du legge venstre hånd på korsryggen for å åpne brystet. Pust og finn stillhet.


Når du er klar til å komme ut, skyver du inn i venstre hånd og kommer tilbake til senter. Hvis det føles riktig å utvide knærne ytterligere, kan du justere dem før du går inn på den andre siden.CATERPILLAR

Caterpillar 3-5 minutter

Fra en sittende stilling med bena strukket ut foran deg, len deg langsomt fremover, slik at ryggraden kan få en naturlig bøy. Pust deg inn i stillingen. Vurder å sitte på et sammenbrettet teppe eller en bolster og hvile hodet, la nakken være fri. Du kan hvile armene på en bolster eller pute eller plassere en bolster eller kloss på høykant under pannen. Slapp av bena og ryggraden. Bøy gjerne i knærne eller plassere en bolster eller sammenbrettet teppe under knærne. Det vil gjøre det enklere å få vekten fremover.

Når du er klar til å avslutte, kom langsomt opp og len deg gjerne tilbake i hendene, plassere fotsålene i matten og la knærne gå langsomt fra side til side.SUPPORTED FISH

Supported Fish Pose 4–5 minutter

Ved hjelp av en blokk eller bolster, plassert rett under skuldrene og hodet, kan du lene deg tilbake og sikre at skuldrene og brystet er åpne og at du føler deg støttet. Blokken under skuldrene kan ligge på tvers og blokken under hodet på høykant. Finn en komfortabel stilling for armene, slik at håndflatene kan vende opp. Slapp av i bena - knærne kan være bøyd, men fotsålene på matten eller utstrakt, bare finn en form der du kan hvile de neste minuttene.


For å komme ut, trykk i albuene og slipp den til den ene siden når du kommer av rekvisittene. Ta noen pust her før du ruller på ryggen.SAVASANA

Savasana 5-15 minutter

Finn en behagelig stilling, sørge for å holde deg varm, gjerne støtte under knærne med en bolster eller noe mykt under nakken. Finn den optimale hvilestilling for din kropp.

Du vender igjen oppmerksomheten innover, til pusten og til din kroppslige fornemmelser. Hvile så lenge du har behov for det og nyt å kjenne på energiflyten i kroppen etter din Yin-praksis. Avslutt med å legge hendene på brystet og kjenne hjertet ditt. Lukk øynene og pust rolig. Hvil i pusten og hjertet. La hjertet slå for deg.


Etter praksis.


Husk å drikke masse vann, Yin Yoga setter i gang utrensknings-prosesser i kroppen som gjerne trenger ekstra væsketilførsel.


Har du tilgang på eteriske oljer er det helt magisk å benytte disse i forbindelse med din praksis.


Fra dypet av mitt hjerte ønsker jeg deg en vidunderlig sommer.


Ha det gøy, lek, lev og le. Lytt til deg selv og gi deg selv og andre betingelsesløs kjærlighet. Stopp opp av og til å hvile oppmerksomheten til pusten & hjertet som slår for deg, bare deg.


Namasté,

Johanna


Vil du mer inspirasjon til hvordan du kan booste sommeren?

194 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page