top of page

SPRING AWAKENING - gjør deg klar for vårens sesong

Updated: Apr 2La deg inspirere av vårens energi, fornyelse, vekst og ny blomstring og skape den samme følelsen i dine tanker og i din egen kropp. Gjør deg klar for en Spring Awakening.


Tiden er inne for en skikkelig vårrengjøring ! Sammen med naturen beveger vi oss inn i en tid der alt får spire og gro, som gir oss styrke og kraft. Det er årstiden som symboliserer ny fødsel, vekst og fornyelse. Det ligger håp i luften, man kjenner på muligheter og fremtiden åpner seg opp. Våren er tid for renselse og fornyelse. Knopper brister, naturen eksploderer i all sin fargeprakt og våren markerer også overgangen fra vinterens Yin til sommerens Yang - fra hvile til bevegelse og energi.


Om våren tar vi ekstra godt vare på hagen vår, vi sår frø, vi rydder vekk gammelt bladverk og klargjør for full blomstring, spiring og vekst. I hjemmene våre ønsker vi gjerne en oppgradering, vi vasker, ommøblerer, banker tepper og vasker vinteren ut. Behovet for en skikkelig rens, både fysisk og mentalt, melder seg gjerne og du kan kjenne på ubalanse mellom energi og kraftløshet, behovet for å lufte ut og kvitte deg med vinterens avfallsstoffer som har lagret seg i kropp og sinn.


Samtidig som våren begynner å vise seg fra sin vakreste side med sin kraft og blomstring kan man oppleve at kropp og tanker er i en form for ubalanse, som om man henger litt igjen i vinterdvalen. For noen kan dette oppleves som stagnasjon, mild depresjon og vedvarende irritasjon, sinne og tretthet. Dette er tydelig tegn på at man er klar for en skikkelig vår-rens, at det er på tide å rense kropp og hode og legge til rette for personlig vekst, glede og kunne nyte våren til det fulle.


Her kommer noen herlige og vidunderlige “renoverings-tips” på hva du kan gjøre eller tenke på for å rydde opp i både kropp og tanker. En oversikt som kan inspirere deg til å lage noen nye, gode rutiner, spesielt tilpasset denne årstiden. Her finner du tips til yoga-øvelser, eteriske oljer og krystaller som har akkurat de kvalitetene du trenger for en skikkelig utrensking, som heier og støtter deg på veien til målet.

Gjør deg klar til å ta ekstra godt vare på deg selv, både utvendig og innvendig.

10 GODE RÅD FOR RENSELSE OG NYE BEGYNNELSER:

  • Start morgenen med noen myke øvelser, gjerne med noen vridninger for å få fart på lever og andre renselses-organer.

  • Drikk et glass vann med noen dråper sitron eterisk olje, på tom mage, for å rense ut avfallsstoffer

  • Sett av 5-10 minutter med meditasjon, stilletid.

  • Bytt ut et måltid med en super-sunn, grønn smoothie.

  • Gå langsomme, lange turer og trekk inn alle lukter og sanseinntrykk naturen har å by på.

  • Praktiser yoga med ekstra fokus på å strekke ut kroppen og åpne opp i meridianene knyttet opp mot våren, lever og gallebære. Du finner en kjempefin sekvens her!

  • Unngå unødvendig stress og uro ved å logge av sosiale medier og ta pauser fra nyheter o.l.

  • Unngå fettrike måltider, alkohol og sene måltider, slik at leveren får jobbe uforstyrret med å rense kroppen.

  • Bruk eteriske oljer for rens og fornyelse, som Grapefrukt, Bergamott og Geranium, enten i diffuser eller utblandet i en god, nøytral base-olje direkte på huden.

  • Omgi deg med krystaller som skaper god energi i dine omgivelser og som bidrar til å rense og legge til rette for personlig vekst og transformasjon. I Happy Spring Kit (finnes hos The FeelGood Shop) finner du både Klar Kvarts for kraft, klarhet og åndelig utvikling, Aventurin for å løse opp blokkeringer og ubalanser, Malakitt for å frigjøre og fjerne smerte, sinne og betennelser, Turmalinkvarts for beskyttelse, jording og for å balansere Yin og Yang og Palo Santo Røkelse for å rense dine krystaller og dine omgivelser for negative energier.


Håper du fikk inspirasjon til en skikkelig vår-rens, grip denne muligheten til å gi deg selv en kickstart på denne transformerende sesongen!


Namasté,

Johanna
107 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page