top of page

Grapefrukt eterisk olje - rensende og forfriskende

The Oil of Honoring Your Body

Grapefrukt eterisk olje er kjent for å sette i gang renselsesprosessene i kroppen, dempe søtsug og regulere apetitten, stimulere sansene og har en positiv effekt på følelsene. 

Grapefrukt lindrer spenninger og stress, booster humøret og  virker forfriskende. 

Oljen brukes som antidepressiva og kan bidra til å redusere tretthet.

Grapefrukt eterisk olje fremkaller en følelse av klarhet og kan bidra til å heve humøret. 


Hudpleie og self care

Med sine kraftige rensende egenskaper er eterisk olje av grapefrukt verdsatt for sine hudpleiefordeler og evne til å gi en klar, sunn hud når den påføres lokalt. Som frukten selv er dette en eterisk olje rik på antioksidanter, og den beskytter huden mot for tidlig aldring, renser og desinfiserer. Den inneholder Bromelain, et anti-inflammatorisk enzym som som kan bidra til å fremme sirkulasjon og støtte hudhelsen.

Grapefruktolje er spesielt egnet for fet hud og kviser. 

Tenårene kan være tøffe, og med konstante skavanker som dukker opp, kan følelser av selvbevissthet raskt øke allerede eksisterende frustrasjoner. For en enkel måte å hjelpe tenåringen din med å bekjempe urenheter i huden, tilsett grapefrukt eterisk olje til hens nattlige ansiktsrutine.

NB - For områdene der grapefrukt eteriske olje påføres huden, unngå UV-lys i opptil 12 timer etter påføring av sitrusoljer lokalt.


The Oil of Honoring Your Body - Oljen for å hedre din kropp

Grapefrukt er kjent for sin evne til å støtte et sunt stoffskifte og virke appetittregulerende. Støtt stoffskiftet hjemme eller på farten ved å tilsette en til to dråper grapefruktolje i vannflasken.* Dette eteriske oljetilskuddet vil også gi vannet et smakfullt og vitaliserende løft. Ta med deg fordelene med eterisk grapefruktolje uansett hvor du går ved å bære den i vesken eller kofferten eller ved å tilsette vannet på restaurant eller på jobb. 

Sitrusduft stimulerer nervesystemet, gir en følelse av friskhet og oppmuntrer til en positiv stemning sinn og avverger tretthet. Den eteriske oljen av grapefrukt stimulerer også lymfesystemet og kan bidra til å redusere cellulitter, lindre stive muskler, hodepine og menstruasjonssmerter. 

Forbedre forholdet til kroppen din ved å gi den litt eterisk oljepleie. Gni en til to dråper grapefrukt eterisk olje på magen for å hjelpe deg med å få et sunt følelsesmessig forhold til kroppen din. 

Det er ikke uten grunn den kalles “Oljen for å hedre din kropp”.

Passer godt sammen med de fleste andre blomster- og sitrusoljer, og også med sandeltre og patchouli. 


Her kommer noen flere “go to-tips” for hvordan du kan bruke grapefrukt eterisk olje i hverdagen:

  • For en god pick-me-up etter en lang dag, påfør grapefrukt eterisk olje, utblandet i en baseolje, og masser på nødvendige områder. Grapefruktoljen vil etterlate en lett, oppløftende duft og vil også bidra til å forbedre utseendet til urenheter der den påføres. 

  • Spre effekten av grapefruktolje til hele kroppen din ved å legge den til kroppsskrubb, kroppsvask eller tørrbørsting. Denne eteriske oljetilsetningen vil avgi en forfriskende duft og bidra til å jevne ut huden. 

  • Prøver du å regulere vekten eller holde deg til en diett? Bruk eterisk grapefruktolje for å hjelpe deg med å nå dine mål. Tilsett noen dråper grapefruktolje i en diffuser for å øke motivasjonen.

  • Den fruktige og friske smaken av grapefrukt eterisk olje gir et forsfriskende bidrag til en rekke forskjellige matvarer og drikker. For å livne opp smaken av smoothiene dine og også gi kroppen din fordelene med eterisk grapefruktolje*, tilsett én til to dråper i din favorittsmoothie eller lag en Acai Bowl til frokost og tilsett en dråpe eller to grapefruktolje. 

  • Hvis du føler deg anspent eller nedfor, gni en til to dråper essensiell grapefruktolje på nakken og skuldrene for positive vibber. Grapefrukt eterisk olje vil bidra til å fremme følelsen av vitalitet og vil løfte humøret. 


Forslag til oljeblanding - Happy Energy blend

2 dråper Cedarwool

2 dråper Lemongrass

2 dråper Rosemary

2 dråper Bergamot

2 dråper Lemon


* NB - skal kun brukes internt dersom du er sikker på at du har helt ren eterisk olje av god kvalitet og blandes ut i vann. Sjekk gjerne med lege om du er usikker.

Eteriske oljer skal aldri erstatte legemidler som foreskrevet av lege.49 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page