top of page

Eteriske oljer for et magisk Badstue Rituale (Aufguss)

Har du kastet deg på bølgen med vinterbad og badstue? Er du kjent med begrepet Aufguss? Her kommer noen tips som kan bidra til at du tar badstue opplevelsen til nye høyder. Vi presenterer våre topp 5 favoritt eteriske oljer til bruk i badstue og noen tips til hvordan du bruker dem.Hva er det som er så fantastisk med badstue?

Her er noen helseeffekter du kan la deg inspirere av:

  • Badstue kan bidra til å redusere smerter i kroppen.

  • Varmen mykner opp verkende muskler og stive ledd, og minsker spenninger og stress.

  • Det skilles ut avfallsstoffer gjennom svette.

  • Blodsirkulasjonen øker og du får mykere hud og mer glød.

  • Kan bidra til å redusere spenninger og stress, mykne opp i en stive ledd og verkende muskler.

Svetten gjør at kroppen renses gjennom huden og det å veksle mellom kulde og varme er en av de eldste og enkleste terapiformer innenfor velvære. Nesten alle kulturer har helsebringende renselses-ritualer som inkluderer sterk varme og svette!


Hvorfor eteriske oljer?

Eteriske oljer har ulike helsebringende effekter som kan ha svært positiv effekt både kroppslig og mentalt. Vi vet at opplevelsen av lukt går rett inn i det limbiske systemet og gir en umiddelbar respons, samtidig har eteriske oljer ulike virkeområdet og egenskaper som kan lindre ulike plager og virke både forebyggende og helsefremmende. Ikke minst er rene eteriske oljer 100% naturlig og helt fri for kjemikalier og kunstige tilsetningsstoffer.Slik gjør du:

Eteriske oljer er eksklusive og potente og bør aldri helles direkte på steinene i badstua. Tilsette oljen enten i vannet eller enda bedre, hvis du har snø eller knust is - lag små boller og drypp oljen på toppen slik at den smelter langsomt over steinene. Bruk så gjerne et håndkle eller en vifte for å skape sirkulasjon og spre duftene i badstua. Skal du bruke flere oljer, ta gjerne et bad i mellom hver oljer og vi anbefaler også musikk som passer til de ulike oljenes egenskaper.

Hvor mye? Vel, det kommer an på størrelsen på badstua og hvor kraftig oljen er eller hvor kraftig effekt du ønsker, så her må du prøve deg frem. Alt fra 10 dråper og oppover.

 

Topp 5 favoritt-oljer til Badstue-rituale (aufguss)

  • Grapefrukt

  • Sypress

  • Appelsin

  • Rosmarin

  • Eukalyptus

På tide å gi litt ekstra kred til kroppen? Trekke inn grapefruktoljens forfriskende duft og du vil umiddelbart kjenne deg oppløftet og glad.

Her er noen av grapefruktoljens vidunderlige egenskaper:

Apettittdempende, fremme vekttap, oppløftende, balanserer humøret, kan dempe angst og uro, antibakteriell og kan hjelpe mot enkelte mikrober, reduserer stress og senker blodtrykket, hjelper mot uren hud, ofte brukt i hudpleieprodukter.

Grapefrukten har som mange sitrusoljer både beroligende og oppløftende kvaliteter og er spesielt nyttig til å balansere et urolig sinn, kanskje spesielt i forbindelse med humørsvingninger og emosjonell uro.


En pinjeaktig mild duft som gir assosiasjoner til skog. Den sies og kunne skape flyt, enten det er snakk om stagnerte følelser eller sirkukasjon og den har en oppløftene effekt.

Sypress virker blant annet:

Lindrende på såre muskler og kan brukes i massasje, jordende, oppløftende, vitaliserende, hostedempende, stressreduserende, beroligende.

Du kan bruke den ved ulike plager som f.eks:

Åreknuter, hemorroider, for økt energi ved lengre aktivitet, muskelkramper, sterk kroppslukt,

Vitalitet og booster energetiske følelser, uren eller oljete hud.

I badstue kan den virke sirkulasjonsfremmende, virke oppløftende og forløsende på stagnerte følelser og gi deg motivasjon til å bevege deg videre.


Appelsin er som en liten vitamininnsprøyting, solskinn på flaske! De forbindes med overflod og manifestasjon og kan gjerne kombinere med andre oljer, som f.eks Rosmarin.

La deg inspirere av appelsinoljens følgende egenskaper:

Den øker evnen til å se kreative løsninger og bli oppmerksom på overflode i livet ditt, den inspirere, oppmuntrer, motiverer, hjelper deg å se muligheter.

Bruk gjerne appelsin sammen med affirmasjoner, når du skal manifestere mål og drømmer og klar for å ta det neste steget!

Som det beskrives i overskriften er Rosmarin olje som støtter deg i overganger og i tilegnelse av ny kunnskap, utfordrer deg til å gå dypere en du vanligvis gjør for selvransakelse og for å finne svar som kan inspirere deg. rosmarin er oljen du skal bruke når du står overfor endringer i livet, La deg inspirere av følgende:

Mental klarhet, kunnskap, lærevillig, opplyst, åpen for nye muligheter, tilpasning.

Rosmarin er en god olje når du møter motstand og motgang i forbindelse med dine mål, og det er sjeldent at vi ikke møter noe av det på veien. Den hjelper deg til å stole mer på deg selv, stå i det og tro at det løser seg. Rosmarin bidrar til motivasjon for å tilegne deg det du skulle trenge av kunnskap for å nå målet ditt, og ikke minst skal den bedre hukommelse. Det er en nyttig olje om du er fysisk og mentalt trett. Den bidrar til tillit i prosessen. Øker kreativitet ved å gi deg energi, åpner ditt hjerte og motiverer din passion for dine drømmer og mål.

Noen av oljens helsemessige fordeler: Håravfall og flass, luftveisinfeksjoner, prostata og nattlig urinering, jet-lag, lever og nyre problematikk, utbrenthet, angst, sirkulasjonsfremmende, styrker håp og og hodebunn.

En varmende og uttørkende med kraftige antiseptiske egenskaper. Tradisjonelt er oljen brukt medisinsk ved forkjølelse, feber, revmatisme og muskelsmerter. Den brukes ofte i muskellindrende kremer og kan anvendes som en luftrenser i badstuer.

Andre egenskaper er:

Renser og åpner luftveiene, lindrer luftveisplager, holder insekter unna, fjerner vond luft og virker luftrensende, regulerer blodsukkeret, avkjøler, desinfiserer og gir huden en glød.

Olje for velvære er jo en selvskreven gjest i ditt badstue-rituale - en dråpe i dusjen er også vidunderlig når du ønsker å skape SPA-følelsen hjemme.
 

Lukk innlegget


Da har du fått en liten innføring i hvordan du kan skape en helt magisk stemning for både kropp og sinn gjennom bruken av eteriske oljer i badstue rituale. Ønsker du å kjøpe eteriske oljer du et stort utvalg i vår koselige shop på Holtet, eller hos vår samarbeidspartner og ledende distributør av rene, eteriske oljer www.thefeelgoodshop.no

233 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page