top of page

Hvordan trene opp luktesansen etter korona

Updated: Mar 13, 2023

Tap av lukt er noe mange opplever som senvirkninger etter covid-19. Visste at personer du at helsepersonell anbefaler bruk av eteriske oljer for å trene opp luktesansen for personer som har redusert eller mistet den?

Lukt-terapi som en del av behandlingen for å trene opp luktesansen har vist seg å fungere for mange.

For å få optimalt utbytte av denne type behandlingen anbefales det å velge ut oljer innenfor ulike duft-kategorier, slik at du kan prøve deg frem med hele spekteret av dufter.

Her gir vi deg eksempler på 4 ulike duftkategorier som anbefales, samt eksempler på eteriske oljer i de ulike kategoriene.

Det anbefales å gå til anskaffelse av en duft i hver kategori - lukte på dem om morgenen. Variere gjerne eller prøv deg frem med ulike dufter innenfor de ulike kategoriene.

Ønsker du å lese enda mer om hvordan du kan trene opp luktesansen og hva slags forskning som ligger til grunn kan du lese mer her


1. Florale- eller blomsterdufter

Oljen som vanligvis anbefales her er Rose, men innenfor samme kategori finner du også eteriske oljer som Ylang Ylang, Geranium, Jasmin, Lavendel, Neroli (appelsinblomst) og Kamille.
Anosmi (anosmˈi) - manglende luktesans

2. Mynteaktige dufter

Her er det som regel Eucalyptus eterisk oljer som anbefales, men andre oljer i samme kategori er Peppermynte og Tetre (Melaleuca).


3. Sitrusdufter

I denne kategorien er eteriske olje fra Appelsin den mest anbefalte, men i samme kategori finner vi også Sitron, Grapefrukt, Sitrongress, Bergamott og Lime.


4. Krydderaktige

I denne siste kategorien er det Nellik som seiler opp som en favoritt, men du finner også oljer som Kanel, Muskat og Ingefær.


Hvor får du tak i gode eteriske oljer?

Du finner et stort utvalg eteriske oljer i vår shop i Kongsveien 91 på Holtet, i tillegg finner du noen oljer i vår nettbutikk og ta gjerne kontakt med oss dersom du ikke har anledning til å komme fysisk til butikken, men er nysgjerrig på hvilke oljer vi har. Vi fører gode kvalitetsoljer fra doTerra og Tisserand Aromatherapy.

Du har nå fått en rask innføring i hvordan du kan bruke eteriske oljer i behandling av lukttap, det finnes ytterligere 4 duftkategorier, for deg som skulle være spesielt interessert - de kommer her: Jord-aktig (Patchouli, Vetiver), Harpiksholdig (Frankincense, Myrra), Tre-aktig (Cedarwood, Sandalwood, Siberian Fir, Cypress, Juniper) og Urte-aktig (Rosmarin, Oregano, Marjoram, Clary Sage, Basilikum).298 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page