top of page
Once upon a time (2)_edited.jpg

Yoga Nidra Teacher Training

Denne utdannelsen vil gi deg en grunnleggende innføring i yoga nidra meditasjon, slik at du kan integrere den i din undervisning, behandling eller få en dypere forståelse av hvordan denne kraftfulle og dypt restituerende meditasjonsformen virker. Du vil få en gjennomgang av de ulike retningene innenfor yoga nidra meditasjon, lære om hvordan yoga nidra påvirker nervesystemet, hva som gjør denne praksisen så virkningsfull og du vil lære om hovedkomponentene og hvordan du selv kan skape dine egne yoga nidras.

 

Dette kurset passer for yogalærere som ønsker å tilføre yoga nidra som en del av sin undervisning, andre terapeuter, behandlere som ønsker å bruke denne hvilende meditasjonsformen som en del av en helhetlig behandling og for deg som ønsker å utforske og fordype din egen yogapraksis.

Tidspunkt: 7. og 8.september

Tidspunkt:

Lørdag og søndag 9-17

(med forbehold om endringer)

Varighet 20 timer

Pris: 4400 kr

Sted: YogaKi, Kongsveien 91, Oslo

Hovedlærer: Sunniva Sipus

Medlærer: Johanna Fredriksson

Du vil få et kompendium/arbeidshefte første kursdag.

Kurset er et godkjent YACEP kurs og kan registreres i Yoga Alliance (YACEP - Yoga Alliance Continuing Education Provider).

Du vil få et diplom ved fullført kurs.

For spørsmål ta kontakt på sunniva@yogakioslo.com

18 Resources For Setting Up A Space Clearing Ritual — Amanda Linette Meder_edited.jpg

"Dette kurset ga meg verdifulle verktøy jeg kommer til å bruke både inn i egen praksis, men også inn i undervisning som yoga-instruktør selv. Sunniva og Johanna er fantastisk flinke til å formidle, og jeg vil anbefale kurset til alle som er interessert i den kraftfulle praksisen Yoga Nidra er."

Dine lærere på denne utdanningen

Sunniva Sipus - hovedlærer
Sunniva har mer enn 25 års undervisningserfaring, først innen ballettfaget, hvor hun har en BA-grad, og senere som yogalærer. Hun begynte å praktisere yoga på 90-tallet, ved siden av å være profesjonell danser og ballettlærer og i 2015 tok hun sin første lærerutdanning som var 200 timer RYT i Ashtanga Vinyasa Yoga.

Hun har undervist yoga siden 2006 og på heltid siden 2017 og har tatt flere fordypnings- og etterutdanningskurs som Total Yoga Nidra Teacher and Facilitator Training med Uma Dinsmore-Tuli og Nirlipta Tuli, ISHTA Yin Yoga Teacher Training med Ulrica Norberg, GravidYoga lærerutdanning med Cathrine Mathiesen, iRest Yoga Nidra med Richard Miller, Parayoga Koshas-kurs med Rody Stryker (Yogarupa), yogafilosofi med flere forskjellige lærere som Edwin Bryant, Graham Schweig, etc gjennom Embodied Philosophy og lengre praksis og studier over flere år med Eevi Beck som er darmacharya fra Thich Nhat Hanh.

Sunniva underviser fulltid hos YogaKi, et yogastudio lokalisert i Oslo, Norge, der hun også er en av grunnleggerne av studioet sammen med Johanna Fredriksson. Hun underviser i ulike yogaformer, men alltid forankret i troen på at alle bør praktisere yoga med en dypere forståelse av sinn-kropp forbindelse og med stor respekt og kjærlighet til seg selv, og medutøvere.

Sunniva har undervist yoga siden 2009 og fulltid siden 2017.

Sunniva Sipus er en registrert yogalærer (RYT) gjennom Yoga Alliance, med godkjent og fullført yogalærerutdanning ved en registrert yogaskole (RYS).

Johanna Fredriksson - medlærer

Johanna har jobbet med trening, helse og fysisk aktivitet hele livet. Hun har vært en stor bidragsyter innenfor treningsbransjen og spesielt gruppetreningen og konseptutvikling i hele Norden de siste 15 årene. Hun har utviklet noen av de største og fremste gruppetreningskonseptene. Hun har en brennende interesse for å se hele mennesket og er opptatt av hva Yoga kan gjøre med den mentale helsen. Dette gjenspeiler hennes helhetlige undervisning gjennom kompetanse, positiv energi og affirmasjoner. Yoga har vært en del av Johannas liv de siste 15 årene og er en stor og viktig del i hverdagen.

Johanna tok sin første yoga utdannelsen i 2007 og har siden da utdannelser 

innenfor Ashtanga Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Mindful Restorative Yoga, Yoga Terapi, Yoga Nidra Meditasjon, Breathwork, Reiki Level One, Healing the Heart, Anti Gravity Yoga og Garuda Foundation i tillegg er hun også utdannet innenfor NLP coaching (NLP Practitioner)

Johanna reiser verden rundt og arrangerer svært populære retreats og yogareiser hvert år. Til daglig driver hun YogaKi, et lokalt Yogastudio på Nordstrand i Oslo sammen med Sunniva Sipus. Her holder hun kurs og arrangerer eventer og happenings. Hun er også eier av populære TheFeelGood Shop, som du finner både nett og fysisk i Bogstadveien i Oslo. 

Yoga Nidra Teacher Training YogaKi Oslo
Yoga Nidra Teacher Training YogaKi Oslo
_ (16)_edited_edited_edited.jpg
last ned (19).jpg

På dette kurset får du:

  • En grunnleggende innføring i yoga nidra meditasjon

  • Lære om de ulike hovedretningene/skolene

  • En gjennomgang av hvordan yoga nidra påvirker fysiologisk (nervesystemet, hjernen m.m.) og det mentale i arbeid med f.eks manifestering 

  • Kunnskap om hvordan du bygger opp en yoga nidra meditasjon og de ulike komponentene som inngår

  • Hvordan skape en trygg ramme og de beste forutsetningene for å praktisere yoga nidra meditasjon

  • Få verktøy til å sette sammen egne yoga nidras og hvordan du på en trygg og enkel måte kan integrere dem i din undervisning/behandling

 

Om Yoga Nidra Meditasjon

Yoga Nidra er en ledet meditasjonsform som utføres liggende.

Nettopp det at den utføres liggende gjør det lettere for kroppen å slappe av og det er dermed mer tilgjengelig å også komme i kontakt med et dypt indre fokus og en tilstand av tidløshet.

I Yoga Nidra beveger du deg inn i dypt meditative tilstander som kan virke like restituerende som flere timer med dyp søvn.

Den gir deg tilgang til dypere lag av din bevissthet, det underbevisste, og gir deg tilgang til følelser, opplevelser og behov du kanskje har neglisjert eller lagt lokk på.

Yoga Nidraens form og oppbygging har mye til felles med en biologisk søvnsyklus og vil kunne ta deg gjennom de samme stadiene og hjernebølgene, deriblant den dypeste og mest restituerende tilstanden der hjernen går helt ned på delta-bølger. I sin utførelse har den en del likheter med hypno-terapi.

Yoga Nidra kalles en adaptogen praksis, hvilket betyr at den gir deg det du trenger - enten det er kvalitativ hvile eller et energi-løft.

Yoga Nidra har dokumentert svært god effekt på en rekke plager som bl.a. stressrelaterte lidelser, søvnproblemer, utbrenthet, kroniske smerter, angst og depresjon, men kan også brukes for manifestasjon, i kreative prosesser, i tilegnelsen av ny kunnskap som en slags power nap. Yoga Nidra har blitt svært anerkjent i behandling av post-traumatisk stress gjennom arbeidet til Richard Miller.

Yoga Nidra passer for alle, spesielt for deg som søker dyp avspenning og indre stillhet.

 

Kjente Yoga Nidra fasilitatorer er Uma Dinsmore-Tuli, Nirlipta Tuli, Rod Stryker og Richard Miller.

bottom of page