top of page

UteYoga: 5 gode grunner til å trene yoga ute i naturen

Et rom fylt med herlig sanselighet, jordet forankring, naturlig tilhørlighet og kjærlighet.Det er mange gode grunner til å trene Yoga ute i det fri når værgudene tillater det. Yoga er dypt forankret i naturen, så det er helt naturlig å praktisere i den også. I naturen får man en helt unik tilstedeværelse, en umiddelbar følelse av verden, og gjennom yoga åpner vi for å bli berørt av den med alle sansene åpne. En vakker soloppgang eller lyden av bølger eller vinden i trærne kan bidra til en helt magisk yogapraksis, og naturen gir deg alt av den energien du trenger.


Stresshormoner synker

Forskning har bevist at nivået av stresshormoner synker når vi tilbringer tid i naturen. I naturen kan vi finne en ro, vi kan lande og kjenne at vi virkelig kommer "ned i kroppen"

Med pusteøvelser ute i det fri skaper man optimale forhold for å finne en herlig indre ro.Naturen gjør deg fokusert

Ute i det fri har man alle sanser åpne. Duften av gress, lyden av fuglekvitter og solen som treffer deg i ansiktet, man får en umiddelbar fokus og tilstedeværelse. Det er lettere å glemme hverdagslige tanker om plikter og gjøremål. Man er mer tilstede i nuet og får en umiddelbar følelse av verden.


Frisk luft

Hva er vel bedre enn å trekke inn pusten i frisk luft med en lett vind eller havbris i ansiktet?

Den friskeste luften får man selvfølgelig utendørs, det beste for både lunger og sjel.


Du er godt forankret til jorden

Ute i det fri har du føttene solid plantet på bakken. Dette gir en helt spesiell jordet forankring som også gir en mere sanselig yogaopplevelse. Man binder sin egen energi til jordens energi. Man trener uansett yoga barbeint, så hva er vel bedre enn å også kjenne jord eller gress under føttene?


Energiskapende

Det er vitenskapelig bevist at aktiviteter utendørs frigir endorfiner som gjør deg både glad og mer energisk. Naturens lyder som lyden av bølger, fuglekvitter eller duften av gress vil garantert gi deg mere energi.


God praksis!


61 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page