top of page

Øyeputer - for optimal hvileVi elsker Øyeputer! Øyeputer er vidunderlige å ha i yogatimer med fokus på restitusjon og hvile, under savasana, eller hjemme for å slappe av/sove. Det ekstra mørket og lette trykket på pannen og øynene kan hjelpe deg å sovne lettere, slik at du kan få mer søvn. Mens du hviler eller mediterer, kan du med en øyepute bedre kunne vende oppmerksomheten innover. Øyeputer gjør mer enn å blokke ut lyset og berolige øynene etter en lang, slitsom dag, de har flere fordeler.


YOGATIMER

Øyeputer er ofte brukt på slutten av en yogatime, da den et flott verktøy for å slappe av på. Du kan bruke puten under savasana for å hjelpe deg med å fokusere og unngå å se på ting rundt i rommet.

Du trenger imidlertid ikke å gjøre yoga for å bruke en øyepute. Her er noen andre fordeler:


SOVE BEDRE

Den kan også brukes når du legger deg for natten. Det ekstra mørket og lette trykket på pannen og øynene kan hjelpe deg å sovne lettere, slik at du kan få mer søvn.

Hvis du trenger hjelp til å sovne, bør du gjøre rommet så mørkt som mulig. Men lyset ute, klokker og andre lyskilder kan gjøre det vanskelig. Du kan bruke mange verktøy for å blokkere lys, for eksempel øyemasker eller øyeputer.

En øyepute kan blokkere lys, og det lette trykket kan oppmuntre deg til å lukke øynene. Da trenger du ikke å bekymre deg så mye om at for mye lys påvirker søvnen din.


REDUSERE STRESS

Du kan bruke puten når du føler deg engstelig eller stresset. Ved å legge deg ned og legge puten på øynene kan du dra nytte av vagusnervestimuleringen.

Mange ting kan stimulere vagusnerven, som dyp pusting og meditasjon. Selv om putens øyetrykk alene ikke er nok, kan det fortsatt hjelpe deg å slappe av, noe som igjen kan hjelpe deg å puste dypt og meditere.

Stimulering av vagusnerven utløser endringer i hele kroppen din, og disse endringene kan hjelpe deg med å slappe av. Vagusnerven kontrollerer mange organer fra nakken til bekkenet, slik at den kan gjøre det lettere å finne roen i kroppen.


KONTROLLERE HUMØRET

Vagusnerven din kobles også til hjernen din, og å kontrollere den nerven kan hjelpe deg med å kontrollere humøret ditt. Hvis du har følt deg stresset eller engstelig, kan det hjelpe å bruke en øyepute. Du kan merke at du føler deg bedre etter å ha lagt puten på øynene i noen minutter.

Som de andre fordelene, er ikke en øyeputer en erstatning for medisinsk behandling. Hvis du lider av depresjon eller angst, bør du vurdere å oppsøke en terapeut. Imidlertid kan en øyepute være en god hjemmebehandling for mindre humørsvingninger.


Du kan også bruke den som en unnskyldning for å legge deg ned en stund. Ta en pause fra jobb eller husholdningsoppgaver, og nyt litt egentid. Du kan bruke puten når som helst du føler at du trenger å roe ned og snu humøret.


HVORDAN BRUKE ØYEPUTER?

Bruk en øyepute i fem minutter når du trenger å hvile. Lukk øynene og kjenn vekten av puten forankre deg, og smelte bort stress og spenning. Pust, slapp av og finn ditt "happy place". Gå tilbake til verden gjenopprettet, forfrisket og klar for ny dyst.
HVORDAN BRUKE EN LAVENDELØYEPUTE?

Bruk en lavendel øyepute for å hjelpe mot spenningshodepine, uro og søvnløshet. Varm den opp i mikrobølgeovnen eller stekeovnen for en fantastisk varmende avslapning, eller for å lindre tørre øyne anstrengt av en lang dag foran en skjerm. Avkjøl den i fryseren for å redusere hevelser og mørke ringer.


RENGJØRING

Bare fjern det ytre trekketog og vask det i vaskemaskinen ved 30 grader. Bruk et varmt strykejern for å presse det etterpå. Hvis du vil rense innerposen, sett den i fryseren i en time.


I vår Yoga Shop har vi øyeputer med nydelig lavendelduft i mange farger! Våre organiske Yoga Øyeputer med lavendelduft er vidunderlige å ha i våre timer med fokus på restitusjon og hvile, under savasana, eller hjemme for å slappe av/sove.


Namaste.

58 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page